MPT Kuljetus Oy on Savonlinnalainen kolmannessa sukupolvessa toimiva perheyritys, jonka juuret johtavat jo vuodesta 1963 asti.
Yhden hengen yrityksestä muodostunut yritys työllistää nykyisin jo kymmenen vakituista työntekijää, jotka työskentelevät eri tehtävissä.

Yrityksen palvelut vaihtelevat kuljetuksista jätteidenkeräykseen ja käsittelyyn. Lisää palveluista löydät palvelut sivulta.

Yrityksen toiminta alue vaihtelee palveluista riippuen. Jätehuollon toiminta alueena on Savonlinnan talousalue, mutta esim. kuljetukset kattavat koko Suomen ja tarvittaessa myös ulkomaat.

Yrityksemme ympäristöpolitiikan lähtökohtana on, että toiminnastamme syntyy mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia. Seuraamme kalustomme kuntoja ja huollamme autoja säännöllisesti. Seuraamme päästöjä toimintajärjestelmän avulla. Noudatamme voimassaolevia ympäristölakeja ja määräyksiä.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme, jotta päästömme ja raaka-aineidenkäyttömme olisivat tulevaisuudessa vieläkin pienemmät.

Yrityksellämme on käytössä sertifioitu PKY-Laatu Toimintajärjestelmä.

MPT Kuljetus Oy:n historia

MPT Kuljetus Oy on perustettu varsinaisesti vuonna 1994, mutta sen juuret johtavat jo vuodesta 1963, jolloin yrityksen perustajan eli Pertti Pakarisen isä, Eino Pakarinen aloitti autoilijan uransa toimien autoilijana. Vuonna 1978 itse yrityksen perustaja Pertti Pakarinen aloitti autoilijan uransa isänsä renkaan jälkiä seuraten.

Yli kymmenen vuoden kuluttua eli vuonna 1989 perustettiin sitten oma yritys joka toimi nimellä MPT Pakarinen Ky. Tällöin mukaan tulivat myös pojat Mikko ja Tommi Pakarinen ja käyttöön otettiin toinen kuorma-auto.

Tällöin laajennettiin myös yrityksen toimintaa romun keräykseen ja käsittelyyn.

Sitten vuonna 1994 yritys fuusioitiin MPT Kuljetus Oy:ksi, jolloin taas laajennettiin yrityksen toimintaa. Tällöin mukaan tuli paperin ja pahvin keräys ja käsittely, sekä jätehuolto kokonaisuutena, joka käsittää seka-, bio- ja energiajätteet (= palavat roskat). Näiden jälkeen mukaan tuli myös pienmetalli keräys sekä määrättyjen muoviaineksien kuten esim.

pakkausmuovien keräys. Kalustoa yritykseen on lisätty tarpeen mukaan vuosien saatossa. MPT Kuljetuksen myötä mukaan on tullut myös vaativampia kuljetuksia kuten erilaisia erikoiskuljetuksia, näistä esimerkkinä ylileveät tai ylikorkeat kuljetukset.

Tällä hetkellä yrityksen pääosakkaita ovat Mikko ja Tommi Pakarinen.